De Bakkersstraatbende

Dit spannende toneelleesboek lees je samen hardop voor. Je speelt eigenlijk een soort toneelstukje, maar dan zonder podium.
Er is geen geheim dat voor Sam verborgen blijft. Ze lijkt wel een privédetective. Als er op een dag een auto tegen een lantaarnpaal knalt, is dat het begin van een aantal onverklaarbare voorvallen in de Bakkersstraat. Tijd voor Sam en haar vrienden om in actie te komen. Maar ze komen erachter dat voor detective spelen helemaal niet zo simpel is. Ze zijn tenslotte Sherlock Holmes niet! Of stiekem toch wel?

Recensie Biblion:

Charlie en haar beste vriend Yessin richten samen de Bakkersstraatbende op om allerlei mysteries uit te zoeken. Wie liet de dieren los in dierenwinkel Kwispel? Wie zette muizen in de snackvitrine van ’t Patattenbakkertje? Wie verwisselde de etiketten van de tubes haarverf in kapperszaak De Scheiding? En wie verwisselde de letters op de gevel van de basisschool? Zal de Bakkersstraatbende al deze zaken oplossen of zal privédetective Magda Piereboom met haar hond Hercules hen te snel af zijn? Allemaal vragen die in dit verhaal beantwoord zullen worden. Op de schutbladen stellen alle personages zichzelf voor, waarna het boek begint met een aantal aanwijzingen en tips voor de lezers, want het is de bedoeling dat je het verhaal samen leest én hardop. Alle hoofdstukken zijn voorzien van een inleidend stukje context. Daarna is ieder hoofdstuk een dialoog, dat met de techniek van toneellezen gelezen wordt, een leuke manier om kinderen te laten oefenen met hardop lezen en hun leesplezier te stimuleren. Een origineel en spannend verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Sandra de Jong-Eilers